MVNA

MVNA

  /  Красота   /  Китайския култ към красотата на тялото

Китайския култ към красотата на тялото

Когато става въпрос за красотата на лицето и тялото, всички се научихме, че трябва да се обръщаме към Изтока за съвет. Те са посоката на иновации и съвършени комбинации от съставки, които правят чудеса с нашата кожа. Поглеждайки назад в историята понякога може да открие много повече решения на проблемите, отколкото най-големите новости.

Китайците са известни с тяхната порцеланова кожа, без пори и несъвършенства. Китайската императрица е имала перфектна кожа много преди серумите за красота да са измислени, и впоследствие работливата нация измисля най-различни начини да използва ресурсите си, за да създава лекове за кожата.

Когато търсех продукт за петната по тялото си, се допитах до много гурута за красота, но една от тях ме накара да млъкна и да се заслушам. Ето ги и тайните на Шарон от компанията Orchard Cosmetics, които вече са на Българския пазар.

  1. Набави си екзотични билки.

Да, чувала съм за народната красота и принципите на народното лечение, но за жалост те не ми помогнаха за белезите и неравномерния тен. Моят гуру ми обясни, че маслата на изток, направени от различни билки, имат уникалните свойства да попиват в дълбочина и да лекуват кожата из основи. Ненапразно китайците разчитат на билките си, за да лекуват всякакви проблеми с кожата си и тя да е като порцеланова. Наистина, след като си купих бурканчето с евкалиптово листенце вътре, белезите от солариум изчезнаха.

  1. Пий правилния чай. И да, пий чай!

Не знам защо Шарон постави чая едва на второ място след като това е най-първото нещо,  което направи тя, когато си направихме видео разговор – чай от китайски билки. Китайската медицина е известна с билките си – те подсилват имунната ни система, повдигат настроението ни, същевременно успокояват нервната ни система. Чаят, който тя препоръча, е чай от Годжи бери, като може спокойно да ги оставите да се накиснат в гореща вода с друг чай. След това не само ще получите уникален чай, но и омекнали годжи бери, които са божествени на вкус.

  1. Пробвай така нареченото от китайците изобретение JadeRoller.
  1. Хибискус

Да, ето по какво си приличаме с китайците – и двете страни разчитаме на цветята за нашата красота. Хибискусите са единствените цветя, които имат натурални ботокс действия. Хибискусните растения са богати на витамин C, който стимулира продуцирането на колаген и помага за по-стегната кожа, и я подмладява визуално. Уникално, нали? Суданската роза (Hibiscus Roselle), която е на българския пазар от едва седмици, а вече е истинска сензация, има свойствата да омекотява и хидратира в дълбочина кожата, да почиства порите на кожата на тялото и лицето, както и да възстановява накъсаната коса. Затова олиото на Orchard Cosmetics е мулти-функционално, защото Суданската роза е подходяща за всяка повърхност на тялото ни, включително и косата.

  1. Хималайска сол

Тук Шарън ме хвана неподготвена, защото бях чувала изключително малко за хималайската сол и нейните свойства. Ето и някои от нейните свойства, а ако се интересуваш повече за подробния лист от свойства, можеш да го намериш ТУК.

 

  1. Жасмин и евкалипт

Това са може би 2/3 най известни растения в Китай, чиито аромат, хранителни свойства и енергизиращи съставки подпомагат процесите в организма и подобряват подмладяването на кожата. Тези растения не са открити в Китай, но китайците са тези, които са отговорни за тяхното така разпространено приложение в ароматерапията, красотата и производството на чай. Олиото, добито от тези две растения, е също мулти-функционално, приложимо както върху кожата, така и върху косата. Повече за двата продукта и за техните свойства може да разгледате ТУК.

Post a Comment