MVNA

MVNA

  /  Красота   /  Хималайската сол: Истински Дар от Природата

Розовата хималайска сол, в която има около 80 полезни съставки за тялото ни, се добива от планините на Пакистан, или по-точно от мината Кера,  Тя е основен източник на електролити и микроелементи, които стимулират много системи в човешкия организъм, включително сърдечно-съдовата, нервната и мускулната система, а да не говорим за енергията (известна в Китай като Чи енергия).  Все още малко позната на Българския пазар, но благодарение на отворените граници, тя има потенциала да се утвърди като неизменна част от грижата за кожата.

Ето и някои от нейните възможности:

  1. Успокоява мускулните крампи

 

  1. зарежда тялото ни с енергия. Разредена във вода, хималайската сол подобрява Окисляването на клетките, укрепва мускулите и активира мозъка за подобряване на функциите му.

 

  1. Бори се със задържането на течности в нашето тяло

 

  1. Спомата усвояването на вещества от организма йа-вече като укрепва бактериалната флора на червата и подобрява функциите на отделителната система

 

  1. регулира нивата на pHв организма ни. Малко количество Хималайска сол, разредено във водата на закуска, служи като алкално средство за намаляване на излишната киселина в кръвта.

 

  1. Намаля кръвното налягане, контролирайки хипертонията. Приемът на хималайска сол регулират нивата на натрий и стабилизират ритъма на сърцето.

 

  1. Намаля образуването на разширени вени. Важи както за хималайска сол, разтворена във вода, както и скраба, втрит в тялото 3 пъти в седмицата. Неговите свойства попиват в предварително затоплената кожа, и оптимизират потоците на кръв през вените и капилярите. Хималайската сол под формата на скраб също подобрява функциите на лимфната система, прониквайки в дълбочина на тялото, като разнася ненужните вещества в нашата система.

 

  1. Хималайската сол е известна в борбата с акнето. Гранулената текстура на солта е изключително използвана в козметиката, особено ефективна когато се добави с етерични масла; едното вещество стимулира активно кожата, а другото я успокоява и хидратира. По този начин кожата се ексфолира и също така се омекотява едновременно. Това почиства и затваря порите, премахва мазните и мъртвите клетки, също така подобрява възстановяването на тъканите

 

  1. Хималайската сол успокоява мускулните схващания. Микроелементите на хималайската сол действат като естествен тоник за мускулите, и релаксират крампите. Като човек, който често има мускулни схващания, скрабът от хималайска сол значително успокои моментите на болка, и помогна бързото възстаноявване след спорт.

 

  1. Разтворена в чаша вода, хималайската сол се бори с мигрената, защото нейната консумация подпомага отделянето на серотонин. Този хормон намаля напрежението и болката в организма. Така хималайската сол, при някои хора по-добре изразено, отколкото при други, намаля главоболието.

Post a Comment