MVNA

MVNA

  /  Красота   /  Скраб за тяло: Наръчник

Скраб за тяло: Наръчник

Ако искаш наистина да поглезиш кожата си в домашна атмосфера, започни със скраб.

Започни с най- основното като си избереш скраб, който отговаря на твоя вкус: дали ще е сладък, или солен (скраб от хималайска сол), или пък от кафе, а може би билков. Всеки скраб върши чудесна работа, стига да го използваш редовно и да му се наслаждаваш.

Ето ги и най-често задаваните въпроси, които наши клиентки ни задават редовно.

1.     Как е най-добрия начин да нанасям скраба?

Скрабът се използва във вана или под душа. Не нанасяй скраба директно на кожата, а се увери предварително, че кожата ти е добре намокрена и мека, като за тази цел използвай топла вода. Скрабът се нанася с ръце, като тялото се масажира с кръгови движения. Средно трябва да ексфолираш тялото си около 5-10 минути, след което отмий с топла вода. След като кожата ти е чиста и суха, е препоръчително да нанесеш лосион за тяло или олио.

2.     Колко често трябва да се използва скраб за тяло?

Тъй като кожата ти е деликатна, а скрабът има грапава текстура, е най-добре да се ползва до 2-3 пъти на седмица.

3.     Какви са най-големите предимства на боди скраба?

Най-голямата сила на скраба за тяло е, че премахва мъртвите клетки от кожата, което стимулира възобновяването на клетките, прави кожата да изглежда по-здрава и по-мека. Другото предимство на скраба е, че отпуска тялото ти и спомага на циркулацията на кръвта, като стимулира енергията и ти помага да се отпуснеш. Самата процедура е страшно полезна както за кожата, така и за нервната ти система.

4.     Важно ли е да хидратираме кожата с лосион или олио след като сме ползвали скраб? 

След като сте ексфолирали кожата със скраб, тя попива много по-добре и в дълбочина всичко, с което я намажете. Затова и хидратантът след скраб е не само полезен, но и много важен, защото той подхранва клетките на кожата в дълбочина.

5.     Мога ли да използвам боди скраб ако имам тен?

Не само е страхотен начин да махнем белещия се слой от кожата, но и да направим тена по-равномерен. Да, скрабът е чудесен начин да поглезим кожата си след като сме я излагали на слънце. Внимание, ако имате зачервявания или изгаряния, скрабът НЕ Е ПОДХОДЯЩ и не се препоръчва, защото допълнително ще раздразни кожата ви.

6.     Мога ли да използвам скраб за ръцете и краката?

Едно от нещата задължителни за добрия маникюр, е именно подготвянето на кожата с топла вода и скраб. Тази процедура придава страхотна мекота на краката, които често са раздразнени и имат нужда от допълнителни грижи. Скрабът е един от най-ефективните начини да се погрижиш за петите и пръстите, ходилата, и пръстите на краката.

Малвина обожава скраб за тяло, защото той е мултифункционален продукт, който може да се използва за крака, тяло, и лице. Ефектът никога не ни разочарова, и процедурата вкъщи кара кожата и усмивката ни да сияят. Подари си нежни моменти със скрабовете на Orchard Cosmetics.

Ако искаш наистина да поглезиш кожата си в домашна атмосфера, започни със скраб.

Post a Comment