MVNA

MVNA

  /  Начин на живот   /  Как Инстаграм Пречи на Израстването като Жена и Как да се Пребориш с Него

Как Инстаграм Пречи на Израстването като Жена и Как да се Пребориш с Него

Известно е вече почти на всички, че инстаграм вреди на нашето психично здраве. Тревожност, депресия, самота, негативна оценка на собственото си тяло, изпита енергия след продължително скрол-ване в Инста звучат познати на много от нас. Изглежда голяма част от населението на Замята са мазохисти, и предпочитат да се самобичуват с успехите на другите.

Ако следиш редовно какво правят тези, които смяташ за по-успешни и по-добри от теб, попадаш в нездравословен кръг на сравнение, който по никакъв начин не помага на твоето вътрешно израстване. Напротив, забавя го, защото ти губиш вярва, че за теб има надежда някога да постигнеш целите си.Много от нас забравяме, че Инстаграм показва възможно най-добрия сценарий и моменти в живота на човека, което е различно от действителността. Жените не ходят с чупка в кръста по улицата и с постоянно изкусителен поглед – те са предназначени за аудиторията в инстаграм и желанието да доминираме. Но тези същите жени имат едно голямо предимство – фокусирани са главно върху себе си, и не свалят очи от целите си. Те нямат време да гледат чужди профили, защото го пълнят с усилия да постигат мечтите си.

Ето какво можеш да направиш още днес, за да се отървеш от проклятието на Инстаграм:

   1. Подари си Инста-детокс.

 1. Като малка имах много случаи, в които дезактивирах и активирах обратно профила си. Тогава не знаех, че го правя, защото понижава самочувствието ми, а защото си мислех, че си губя времето. Сега знам, че подсъзнателно приложението ме е карало да се чувствам нестабилна, зависима, и слаба. Сега контролирам „дневния прием“ на Инстаграм до 30 минути на ден. Преди да започнеш наистина да можеш да се контролираш в Инстаграм, ти препоръчвам да си вземеш една по-дълга почивка от около месец-два. Повярвай ми, ще почувстваш връзката със себе си отново.

   

  1. Ако не можеш да се накараш да спреш тотално инстаграм, то си сложи лимит на телефона

  Не те съветваме да прекарваш повече от 30 минути до 1 час в инстаграм. Честно казано, няма смисъл да си губиш времето там, освен ако не си фокусирам в това да черпиш вдъхновение от блогъри за храна, дрехи, архитектура или др. Но дори и за това има много по-интересни страници като Pinterest. Те те вдъхновяват без да те карат да се чувстваш непълноценна и непродуктивна. Смени извора на вдъхновение!

   

  1. Образовай се на тема социални мрежи.

  Парадоксът е, че социалните мрежи далеч не те правят по-социален. Напротив, те ни карат да се дистанцираме един от друг. Още повече, те ни карат да се пристрастяваме към перфектния живот на другите, занемарявайки нашия собствен. Не попадай в този кръговрат. В крайна сметка Инстаграм е създаден за редовна консумация и пристрастяване, иначе нямаше как да бъде толкова успешен. Това си е живо пристрастяване, и няма по-добро лекарство от знанието, че приложението вреди, и съзнателното решение на потребителите да го откажат. Да, като всеки един лош навик.

   

  1. Следете детето си и неговата активност в социалните мрежи.

  Тази тема е много деликатна, тъй като повечето деца правят това, което и връстниците им а то е да седят в социалните мрежи. Въпреки това разбирането, разговорите с детето и обясняването на тези негативни страни на социалните мрежи е ключово за млдаия човек. Той ще послуша няколко пъти без да вниква, но малко по малко ще започне да идентифицира връзката между пониженото му самочувствие и времето, прекарано в социалните мрежи.

   

  1. Следете акаунти, които представят живота такъв, какъвто е, а не фалшиво бляскав.

  По този начин ще използвате медията за добри – и ще виждате, че далеч не сте единствените с проблем. Страниците, които показват несъвършенствата на тялото ни, на кожата ни, на настроенията ни и на живота ни са полезни, защото не ви карат да се чувствате изолирани. Следете тях и изтрийте тези акаунти, които ви потискат вътрешно. Така ще се фокусирате върху самите себе си.

  1. Пишете на страницата, която харесвате.

  Не е лошо да пишете на някоя от страниците, които ви допада. Зад нея стоят истински хора, които биха могли да се вдъхновят от това, което искате да кажете. Малвина определено се радвам, когато момичетата пишат да дадат признание за това, че им вдъхват самоувереност и самочувствие в тялото им. Не пропускайте контакта със страницата, която харесвате – може това да е вашия шанс да участвате във вълнуващ проект или да завържете трайно приятелство.  Нашия клуб търси момичета, с които може да споделя и да излиза; така ние се чувстваме щастливи и полезни, и няма по-добър начин да помогнем на момичета и жени по пътя към тяхното себе приемане от личния контакт.

  1. Замени вредния навик с полезен.

  Представяш ли си какво може да научиш, ако времето прекарано в инстаграм, ти прекарваш в истински социални контакти, спорт, или учене? Средно човек прекарва по 3 часа на ден в социалните мрежи. Това са около 21 часа на седмица, или 630 часа на месец. Калкулатора ми отказва да изчислява часовете за цяла година: дава „Грешка, файлът е твърде голям.“ Представяш ли си какви неща можеш да научиш за това време, и колко емоции можеш да си създадеш. Винаги когато гледаме в перспектива, нещата ни стават ясни. Така изчислено , времето прекарано в инстаграм е за сметка на нещо наистина хубаво, в което можем да инвестираме време. Винаги си искал да се научиш да готвиш? Супер, ако спреш да следиш Инстаграм ще имаш допълнителни 630 часа на седмица!

   

  1. Не мрази нищо и никой в инстаграм

  Приеми там хората и събитията като напълно несвързани с твоя живот. Ако успееш да приемаш информацията неутрално, ще си в мир със себе си. Това е много трудно, защото човек е емоциално създание, което се влияе от другите, но въпреки това не пречи да тренираш себе си и емоциите си.

  1. Използвай социалните мрежи да промотираш себе си, изкуството си и продуктите си.

  Често се срещаме с хора с уникален талант, които не използват най-очевидното място да споделят изкуството си, а именно Инстаграм. Това е твоя уникален шанс да вдъхновиш околните, и да се превърнеш от аудитория в звезда. Използвай го!

  1. Махни акаунтите, които те потискат и следвай само тези, които те карат да се чувстваш добре

  Добрата новина за Инстаграм, че има акаунти всякакви – от модели на дрехи до смешни страници.  Следвай акаунтите, които резонират с вътрешното ти усещане за живота; ако обичаш хумора, следвай страници с мемета; ако обичаш мода, следвай модни страница, а ако обичаш музика, следвай вокални състави и страници, в които артистите качват изкуството си. Толкова е просто и трудно за осъществяване едновременно. Но следваш ли само това, което ти е наистина интересно, може да се окаже доста полезно за теб, и да ти послужи за бъдеще.

  Темата е обширна, но изводът е един – по-малко време в Инстаграм и повече време в работа върху себе си. Това е формулата на успех и на това да се чувстваме пълноценни.

Post a Comment