MVNA

MVNA

Прилики и Разлики между Масло и Лосион за Тяло

Хидратиращите масла и подхранващите лосиони за кожата са неоспорвано важна част от нашето ежедневие. Те се грижат кожата ни да е жизнена, гладка и благоуханна. Често обаче ние сме изправени пред трудния избор да намерим най-правилния продукт за нашия тип кожа, чудейки се дали той е лосион, масло, крем или олио.

В тази статия ще обърнем внимание на разликите между масло за тяло и лосион за тяло, с които се надяваме да улесним вашия избор.

Както лосиона, така и маслото, са подходящи за подържане на красива кожа и за предпазване от изсушаване. Маслото за тяло имат по-течна и мазна текстура, което прави тяхното усвояване от кожата по-бавно в сравнение с крема. Трябва да отбележем, че точно по-мазните съставки и бавното усвояване правят маслата за тяло толова ефикасни срещу суха и много суха кожа – те имат теденцията да стоят по-дълго върху горния слой на кожата, с което подсилват ефекта на хидратация. Единственото неудобство, което може да изпитамес маслото за тяло е използвайки ги сутрин преди ежедневните си задължения. Тъй като е много вероятно той да остане по тялото ни по-дълго, това може леко да ни подразни. За щастие имаме на разположение продуктът лосион, за който става въпрос по-долу.

За разлика от маслата за тяло, лосионите имат по-лека текстура. Те се усвояват лесно от кожата и й помагат да не губи своята еластичност. Лосионът е чудесен избор за сутринта, когато искаш продъктът да попие бързо в кожата, след което да можеш да сложиш дрехи без да има видими остатъци от лосиона. Лосионите са полезни за нормалната кожа, която няма нужда от интензивна грижа, а от подържане на нейната природна еластичност и здравина.

Ако имате суха или много суха кожа е препоръчително да използвате масло за тяло, особено през зимните месеци. Той подхранва кожата в в дълбочина и обогатява с мазните си съставки, предотвратявайки изсушаването.

Надяваме се, че сме били полезни. Приятно пазаруване!

Поздрави,

Екип Малвина

Post a Comment